tisdag 25 september 2012

Gå till biblioteket


Här om dan berättade mamman för Sigge att de skulle hitta på något jättekul! "Vi ska gå till BIBLIOTEKET, där finns massor med böcker som man kan låna!" Sigge: "Nä!" Mamman: "Men Sigge... Det blir ju roligt!" Sigge: "Det är inte loligt, jag vill inte gå till apoteket!" Mamman suckar och tänker att det var ju kul då... När man äntligen försöker vara lite kreativ och mata barnet med kulturella upplevelser. 
  "BIBLIOTEKET, Sigge, och vi ska iallafall gå dit!" Sigge svarar: "Du bestämmer inte!" Mamman tar ett djupt andetag och talar om att det gör hon visst! Eftersom hon är vuxen och Sigge bara är två år! Sigge: "Jag bestämmer, jag är fäf!!!" Mamman packar ihop Sigge, som fortfarande protesterar milt och Lillebror, som faktiskt är nymatad och borde vara nöjd en god stund, och traskar iväg till biblioteket! 
  Väl framme förklarar mamman för den inte alltid så värst lågmälda Sigge att här måste man vara lite tyst så att man inte stör dom som läser. Sigge får syn på en kille i kassan och skriker: "HEEEJ, VI ÄR HÄÄÄR NU!!" Killen tittar upp men svarar inte, Sigge säger: "Han hörde inte..." Mamman skyndar in bland barnböckerna. "Titta Sigge, så många böcker det finns!" Sigge hoppar ur vagnen och river runt i lådorna. "Inte lolig, inte lolig, inte lolig, inte lolig. Finns inga loliga!! Mamma, jag vill gå upp!" Mamman lyfter blicken och ser trappan till avdelningen faktaböcker, hon klappar lite på Lillebror som visserligen är mätt men som har börjat skruva på sej, troligtvis på grund av att mamman tycks ha trott att det var 23 minusgrader ute... "Nej, Sigge, det är inte roligt däruppe, det är bara tråkiga böcker... Sigge? Sigge???" Hör och häpna, Sigge är på väg upp för trappan till faktaböckerna!!! "Helvete," tänker mamman, "låt oss hoppas att han inte hinner riva ner något!!" 
  Hon ska just skynda dit med famnen full av Alfonsböcker när Lillebror gör gällande att han INTE tänker ligga där och vara varm mer! "Uääääää!!!" samtidigt som Sigge ropar "MAAAMMAAA! Titta!" och vinkar glatt från ovanvåningen. Mamman tänker snabbt, säger till Sigge att nu får han minsann klättra ner själv också! Sigge svarar "Näe mamma, dä läskigt!!!" Elis skriker: "UUUÄÄÄ!!" Mamman ler mot killen bakom disken som i rödaste rappet försöker fixa klart Alfonsböckerna. Hon säger "Ungar..." Han tittar upp men ler inte tillbaka... Hon hämtar ner Sigge och stoppar ner honom i vagnen bredvid en jättevarm, illtjutande Lillebror, tackar så mycket och går. 
  Sigge skriker: "HEEEJ DÅ APOTEKET!!!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar